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Marie in Hong Kong

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Discovery of Hong Kong


Saucisson au chocolat

Publié par Marie sur 21 Mai 2013, 09:04am

Catégories : #French inspired recipes

Saucisson au chocolat

Recipe inspired by Menier

When Lucile did this recipe at one of our party in Hong Kong, I could remember exactly in my head from where it comes from… ;)

In my childhood, my mother uses to bake with the “Menier” chocolate, a famous green chocolate bar in which you will find and collect their own chocolate recipes on a green index card… The perfect idea for a kid’s party!

Saucisson au chocolat

You’ll need:

200g milk chocolate

100 g butter

50 g icing sugar

1 egg

10 marshmallows

150 g biscuits (French palets breton are the best of course!)

Melt the chocolate with the butter in the microwave. Once it is fully melted and smooth, allow a bit of time for the mixture to cool down.

Add the egg and mix with a wooden spoon.

Crush the biscuits with a rolling pin, cut the marshmallows in 4 and add them to the mixture.

Add the icing sugar and mix until fully combined.

Stop everything and taste the chocolate mixture… Don’t eat everything now; it will only get better after!

Transfer the mixture into a long plastic wrap. Roll it tightly into a “sausage” shape. Keep in the fridge for at least 6 hours.

Before serving, remove the plastic wrap and roll the sausage in icing sugar to obtain the real “saucisson” look. Slice and serve ;)

This treat is very very sweet, you can change the milk chocolate to dark chocolate and add a bit of sugar (100g in total) as per the original recipe.

Saucisson au chocolat
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Lucile 30/05/2013 02:35

Hiiii je pense que ca restera ma recette preferee forever !!
Je voulais en faire un ici mais ils en ont un equivalent, les "lolly rocks" je crois... Enfin ca ne PEUT PAS etre meilleur que du saucisson au chocolat anyway.
La recette a la base est avec du chocolat noir huhu, mais j'ai change pour du chocolat au lait quand je l'ai publie sur mon blog. Pour apporter un peu de calcium a la recette quoi...
Aussi ALLO non mais c'est quoi ce blog trop canon Marie ???? Super pro et tout !!
bisous

Marie 30/05/2013 03:09

Hahaha moi je trouve ca hyper mega sucre et un peu ecoeurant! Mais je suis difficile je sais... Xav a adore et le bureau aussi!
Je pense que vu qu'on utilise du chocolat au lait, le sucre glace dans la recette devrait peut etre meme etre carrement retirer sauf la couche exterieure... non je te promets il n'y a pas de calcium dans le sucre glace ;)

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